Famiris myIriscare Klachten

Iriscare begint met preventieve screening in de Brusselse rusthuizen

Door de toename van het aantal COVID-19-besmettingen op zijn grondgebied heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de alarmdrempel overschreden. Het personeel van de 138 Brusselse rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen zal preventief worden getest om de bewoners te beschermen.

Op woensdag 12 augustus overschreed het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de alarmdrempel van 50 besmettingen per 100.000 inwoners binnen zeven dagen. In het licht van die situatie is er gepland alle personeelsleden van de 138 Brusselse rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen preventief te testen. Die preventieve screening is bedoeld om de bewoners van die instellingen te beschermen en de verspreiding van het virus te beperken. “De preventieve screening van het personeel maakt deel uit van de preventie op het werk. We screenen proactief om de bewoners en het personeel te beschermen”, stelt Pascal Denhaerinck, directeur-generaal van CESI (externe dienst voor preventie en bescherming op het werk). De eerste preventieve screenings zullen gebeuren in de rusthuizen van de meest getroffen Brusselse gemeenten. Omdat het publiek van deze instellingen kwetsbaar is, is het van essentieel belang om zo snel mogelijk te handelen en alles in het werk te stellen om hen te beschermen.

Naast deze preventieve screening worden er nog steeds verschillende andere teststrategieën toegepast in rusthuizen. In een eerste fase voert men een test uit voor elk verdacht geval en voor alle nieuwe bewoners die in de instelling worden toegelaten. Alle bewoners die moeten getest worden moeten onmiddellijk in quarantaine. Tot slot worden alle personeelsleden en bewoners van een instelling getest als een of meer personen (bewoners of personeelsleden) positief testten en een andere persoon binnen de zeven volgende dagen symptomen krijgt.

Meer informatie

U vindt alle informatie in de omzendbrieven met betrekking tot coronavirus.

Contact:

pers@iriscare.brussels