Famiris myIriscare Klachten

Brusselse jongeren mogen tijdelijk meer dan 240 uur werken zonder kinderbijslag te verliezen

De Brusselse overheid schaft tijdelijk de regel af waarbij studenten en werkzoekenden die meer dan 240 uur per kwartaal werken, hun recht op kinderbijslag verliezen.

Deze maatregel is een gevolg van de COVID-19 pandemie, waarbij de activiteit in verschillende beroepssectoren is vertraagd of zelfs helemaal stilgelegd. Het is echter belangrijk dat de werkgevers een beroep kunnen doen op voldoende werknemers opdat de diverse sectoren kunnen blijven functioneren.

De federale overheid heeft een aantal maatregelen genomen om aan deze uitzonderlijke situatie het hoofd te bieden. Om te vermijden dat Brusselse jongeren die tijdens deze pandemie werken zouden worden gestraft door een schorsing van het recht op kinderbijslag, wordt de limiet van 240 gewerkte uren per kwartaal afgeschaft voor het tweede en derde kwartaal – van april tot en met september – van 2020. De Brusselse kinderbijslaginstellingen zullen deze maatregel retroactief toepassen vanaf 1 april 2020.

Normale regels

In normale omstandigheden mogen studenten en werkzoekenden niet meer dan 240 uur per kwartaal werken om hun recht op kinderbijslag niet te verliezen. Alleen in het derde kwartaal mogen studenten wel een onbeperkt aantal uren werken, op voorwaarde dat ze na de zomervakantie verder studeren.

Meer weten over de kinderbijslag in Brussel? https://www.iriscare.brussels/nl/burgers/gezinnen-met-kinderen/algemene-info-voor-uw-kinderbijslag/

Contact

pers@iriscare.brussels