Famiris myIriscare Klachten

Iriscare publiceert rapport over dagprijzen in ouderenvoorzieningen

Sinds kort is het mogelijk om op de website van Iriscare de gemiddelde dagprijzen van de verschillende ouderenvoorzieningen (rustoorden, dagcentra en serviceflats) op te zoeken en te vergelijken. Iriscare wil hiermee tegemoet komen aan de nood om op een eenvoudige en transparante manier de prijzen van de verschillende voorzieningen met elkaar te kunnen vergelijken. In totaal gaat het om 211 instellingen, waarvan 119 rustoorden.

Welke bedragen?
De bedragen die in dit rapport staan zijn de gewogen gemiddelde dagprijzen per voorziening. Voor de rustoorden gaat het om de gewogen gemiddelde prijs per dag per persoon, voor een éénpersoonskamer of tweepersoonskamer. Deze prijs is gemiddeld : dus indien een voorziening 90 kamers aan 100 euro heeft en 10 kamers aan 25 euro, zal de prijs van 100 euro meer doorwegen dan de 25 euro. Naast de gemiddelde prijs is ook een overzicht van de prijzen per type kamer beschikbaar.

Welke bedragen niet?
Deze prijzen houden geen rekening met kortingen of promoties die aan nieuwe bewoners toegekend kunnen worden. Ook supplementen die voorzieningen mogen aanrekenen, zijn niet in deze prijzen opgenomen. Voorzieningen kunnen bijvoorbeeld een supplement vragen voor de kosten van een huisdier op de kamer, animatie buiten de instelling, speciale voeding buiten de maaltijd op vraag van een bewoner, …

De gegevens in dit rapport worden maandelijks geüpdatet en zijn afkomstig van de verschillende instellingen zelf.

Contact
pers@iriscare.brussels