Famiris myIriscare Klachten

Meer dan 12.000 vaccins geleverd in de Brusselse rusthuizen voor de derde dosis

Tussen 14 en 21 oktober werden er, in samenwerking met de Diensten van het Verenigd College, meer dan 12.000 dosissen verdeeld onder de Brusselse rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen. Vervolgens start de vaccinatiecampagne van de 3de dosis voor het personeel.

De vaccinatiecampagne voor de derde dosis draait op volle toeren in Brussel. De 150 Brusselse rusthuizen, rust- en verzorgingstehuizen en serviceresidenties kregen midden oktober 2.064 flacons van het Pfizer-vaccin. Dat is met zes doses per flacon goed voor iets meer dan 12.000 doses voor de bewoners van die instellingen die een derde prik willen.

Om de gezondheidszorg te vrijwaren en de circulatie van het virus zo veel mogelijk te beperken, is de vaccinatiecampagne voor de derde dosis voor het personeel van die instellingen ook gestart. De zorgverlening moet gegarandeerd blijven voor kwetsbare en zorgbehoevende personen en personeelsleden die contact hebben met de bewoners moeten veilig kunnen blijven werken.

Derde dosis voor kwetsbare personen

Personen met een verzwakt immuunsysteem of die kwetsbaarder zijn, zijn mogelijk minder goed beschermd na de basisvaccinatie van een of twee doses. De laatste wetenschappelijke gegevens tonen aan dat een extra prik met een mRNA-vaccin (momenteel is dat Pfizer of Moderna) die mensen meer bescherming kan bieden. Daarom is er in België beslist om deze bijzonder kwetsbare mensen een bijkomende dosis van een mRNA-vaccin te geven.

Om hen te beschermen, is het belangrijk dat zo veel mogelijk begunstigden én personeelsleden van de Brusselse instellingen zich maximaal kunnen laten inenten. Personeelsleden die zich laten vaccineren tegen het coronavirus beschermen niet alleen zichzelf, maar ook de meest kwetsbaren. Laat ons dus allemaal de mouwen opstropen!

 

Perscontact

pers@iriscare.brussels