Famiris myIriscare Klachten

Al 249 Brusselse instellingen kunnen persoonlijk beschermingsmateriaal aankopen via de eCat van Iriscare

Begin januari lanceerde Iriscare de eCat, een overheidsopdrachtencentrale voor de aankoop van persoonlijk beschermingsmateriaal. Vandaag hebben al 249 Brusselse zorginstellingen zich aangemeld voor deze eCat en zijn 219 instellingen officieel toegelaten. In totaal hebben al 134 aankopers een persoonlijke aankopersaccount aangemaakt in de eCat.

Kan mijn instelling zich inschrijven voor de eCat ?

De eCat is in de eerste plaats toegankelijk voor Brusselse zorggerelateerde instellingen. Denk aan zorginstellingen zoals rusthuizen of instellingen voor personen met een beperking … die dankzij de eCat aan voordelige tarieven persoonlijk beschermingsmateriaal kunnen aankopen voor de bewoners en het personeel van de instelling waar ze voor verantwoordelijk zijn.
Vanaf 1 april 2021 kunnen ook Brusselse diensten uit de sociale sector, de sociale economie, de culturele sector en de sport- en evenementensector beschermingsmateriaal aankopen via de eCat. Zij kunnen zich trouwens nu al aanmelden voor de eCat via de website van Iriscare. 

De eCat is toegankelijk voor instellingen erkend door BHG, DVC, Iriscare, FGC en VGC. Ook instellingen van de Vlaamse Gemeenschap en de Federatie Wallonie-Bruxelles gevestigd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest worden toegelaten. Ook ziekenhuizen en zelfstandige zorgverleners gebruik kunnen gebruik maken van de eCat.

Om alle inschrijvingen efficiënt te verwerken, heeft Iriscare een speciaal team aangesteld binnen de organisatie. Dit team doet er alles aan om iedere aanmelding zo snel mogelijk te verifiëren opdat de instelling vlot toegang kan krijgen tot de producten in de eCat. Iriscare zet alles op alles zodat de eCat een werkelijke meerwaarde betekent voor de volksgezondheid in het volledige Brusselse Hoofdstedelijk Gewest.

Welke producten kan ik voor mijn instelling aankopen?

Via de eCat kan men divers persoonlijk beschermingsmateriaal aankopen om de bewoners en het personeel van zorginstellingen tegen het coronavirus te beschermen. Op dit moment zijn er 5 producten beschikbaar via de eCat: handschoenen, wegwerpschorten en herbruikbare schorten en wegwerpbare en herbruikbare haarnetjes.

Begin maart worden ook chirurgische mondmaskers en FFP2-maskers aan het gamma toegevoegd. In april en mei volgen nog de gezichtsbeschermers, overschoenen, maskers met een venster en handgel.

Hoe kan ik mijn instelling inschrijven voor de eCat?

Op dit moment kan elke Brusselse zorggerelateerde instelling actief binnen het Brussels Gewest erkend en/of gefinancierd door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie, de Franstalige
Gemeenschapscommissie, de Vlaamse Gemeenschapscommissie of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, zich aansluiten bij de opdrachtencentrale. Ook instellingen erkend door de Vlaamse Gemeenschap en de Federatie Wallonie-Bruxelles mogen zich inschrijven.

Aanmelden kan nog steeds via de website van Iriscare.