Famiris myIriscare Klachten

Brusselse zorginstellingen kopen vanaf nu voordelig beschermingsmateriaal via eCat

Iriscare heeft de eCat, een overheidsopdrachtencentrale voor de aankoop van persoonlijk beschermingsmateriaal, gelanceerd. Vanaf vandaag kunnen Brusselse zorginstellingen via de eCat aan een voordelig tarief kwalitatief persoonlijk beschermingsmateriaal aankopen rechtstreeks bij de leverancier. Met het opzetten van deze opdrachtencentrale wil Iriscare bijdragen aan de volksgezondheid in het volledig Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Op dit moment hebben 215 instellingen zich aangemeld en zijn 53 instellingen officieel toegetreden.

De lancering van de eCat biedt een permanent antwoord op de constante nood aan beschermingsmateriaal bij de Brusselse zorggerelateerde instellingen. Op dit moment hebben 215 instellingen zich aangemeld via de website van Iriscare. Van die 215 heeft Iriscare al officieel toegang gegeven aan 76 aankopers voor 53 instellingen. Zij kunnen vanaf nu dankzij de raamcontracten in eCat kwalitatief beschermingsmateriaal aankopen aan voordelige prijzen.

Alain Maron, minister van Gezondheid en Welzijn, zegt hierover : “Het is belangrijk dat alle Brusselse zorginstellingen te allen tijde toegang hebben tot hoogwaardige beschermingsmateriaal tegen een eerlijke prijs. Ik ben dan ook zeer verheugd met de lancering van deze overheidsopdrachtencentrale die tegemoet komt aan het verzoek van instellingen om te worden ontlast van de administratieve formaliteiten in verband met de aankoop van beschermingsmateriaal. Door dit administratieve werk voor hen gemakkelijker te maken, versterkt Iriscare het draagvlak van alle zorginstellingen, ongeacht hun organisatiekracht (COCOM, COCOF, VGC, gemeenten …). Ik ben ervan overtuigd dat we door samen te werken het virus zullen verslaan.”

Op dit moment zijn de volgende producten beschikbaar via eCat: handschoenen, wegwerpschorten en wegwerpbare haarnetjes. Vanaf volgende week worden herbruikbare schorten en haarnetjes toegevoegd.

Eind februari worden nog chirurgische mondmaskers en FFP2-maskers aan het gamma toegevoegd. Nog iets later, in  de loop van de maand april, worden nog de raamcontracten voor gezichtsbeschermers en maskers met een venster gepubliceerd.

Hoe kunnen Brusselse instellingen zich aanmelden voor de eCat?

Elke Brusselse zorggerelateerde instelling actief binnen het Brussels Gewest erkend en/of gefinancierd door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie, de Franstalige Gemeenschapscommissie, de Vlaamse Gemeenschapscommissie of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen zich  aansluiten bij de opdrachtencentrale. Aanmelden kan nog steeds via de website van Iriscare.