Famiris myIriscare Klachten

Brusselse jongeren mogen tijdelijk meer dan 240 uur werken zonder kinderbijslag te verliezen

De Brusselse overheid schaft opnieuw tijdelijk de regel af waarbij studenten en werkzoekenden die meer dan 240 uur per kwartaal werken, hun recht op kinderbijslag en bijhorende toeslagen verliezen.

Deze maatregel wordt genomen nu ook de tweede golf van de COVID-19 crisis leidt tot een alarmerende situatie wat betreft de arbeidscapaciteit in verschillende sectoren, met name in de zorg- en onderwijssector.

Om te vermijden dat Brusselse jongeren, die werken tijdens deze COVID-19 crisis, hun recht op kinderbijslag en bijhorende toeslagen verliezen, wordt de limiet van 240 gewerkte uren per kwartaal afgeschaft voor het vierde kwartaal van 2020 en het eerste kwartaal van 2021. De Brusselse kinderbijslaginstellingen zullen deze maatregel retroactief toepassen vanaf 1 oktober 2020.

Normale regels

In normale omstandigheden mogen studenten en werkzoekenden niet meer dan 240 uur per kwartaal werken om hun recht op kinderbijslag niet te verliezen. Alleen in het derde kwartaal mogen studenten wel een onbeperkt aantal uren werken, op voorwaarde dat ze na de zomervakantie verder studeren.

Perscontact

pers@iriscare.brussels