Famiris myIriscare Klachten

Iriscare zoekt opnieuw vrijwilligers, ook voor in de ziekenhuizen

De tweede COVID-19-besmettingsgolf is een feit. Daarom zoekt Iriscare opnieuw vrijwilligers om de medewerkers van de Brusselse rust- en verzorgingstehuizen te ondersteunen, voor wie 2020 al bijzonder uitdagend is geweest. Nu breidt Iriscare zijn oproep uit naar de Brusselse ziekhuizen.

Tijdens de eerste golf van de pandemie werd er meer dan ooit een beroep gedaan op de medewerkers van de rust- en verzorgingstehuizen. Om vooruit te lopen op een periode waarin het personeel van die instellingen opnieuw onder druk komt te staan, roepen we opnieuw vrijwilligers op om mee de handen uit de mouwen te steken. Iedereen die beschikbaar is en wil helpen, kan zich inschrijven via ons vrijwilligersplatform. Daarna nemen onze diensten contact op met die personen om hun beschikbaarheid en expertise na te gaan.

De rust- en verzorgingstehuizen kunnen op verschillende manieren ondersteund worden. Naast de vanzelfsprekende medische hulp, verwelkomen ze ook administratieve, logistieke en zelfs geestelijke of psychologische hulp voor de bewoners.

Nu de ziekenhuisopnames dagelijks toenemen, kunnen de vrijwiliigers die dat wensen daarnaast ook ingezet worden in de ziekenhuizen.

Iedereen die wil bijdragen aan dit solidariteitsproject kan zich inschrijven via het formulier op de vrijwilligerspagina van de website van Iriscare. Er zal de vrijwilligers worden gevraagd welk type instelling ze willen helpen: een rusthuis, een ziekenhuis of beide.

Nu België zich voorbereidt op een tweede periode van medische en sociale moeilijkheden, is die hulp ontzettend waardevol

Perscontact:

pers@iriscare.brussels