Famiris myIriscare Klachten

Iriscare verdeelt 895.000 maskers aan de Brusselse rusthuizen

Sinds het begin van de gezondheidscrisis verdeelt Iriscare regelmatig materiaal om de Brusselse diensten en instellingen te ondersteunen. Begin oktober wordt een strategische voorraad van een maand verdeeld aan de Brusselse rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen.

Op verzoek van de Brusselse regering organiseert Iriscare een nieuwe verdeling van beschermingsmateriaal voor de Brusselse rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen. Die levering zal gebeuren via de gemeentebesturen en zal de instellingen de mogelijkheid bieden een extra strategische voorraad van een maand aan te leggen.

In totaal zal Iriscare het volgende leveren:

  • 855.000 chirurgische maskers
  • 40.000 FFP2-maskers
  • 588.000 handschoenen
  • 123.000 overschoenen
  • 85.000 haarnetjes
  • 38.000 gelaatsschermen
  • 80.000 wegwerpschorten

Wij danken onze gemeentelijke partners, die nogmaals zullen instaan voor de verdeling aan de instellingen van hun grondgebied.

Iriscare stelt elke dag alles in het werk om aan zijn instellingen de beste ondersteuning te bieden. Zo leverde het sinds 23 maart 2020 een grote hoeveelheid materiaal aan al zijn instellingen: de kaap van het eerste miljoen verdeelde maskers werd snel gerond op 8 april 2020. Sindsdien volgden de leveringen elkaar op, zodat de instellingen die ze nodig hadden, maskers, schorten, handschoenen of handgel konden krijgen. De 895.000 maskers die, begin oktober, uitgedeeld zijn geweest komen boven op de 6.500.000 maskers die Iriscare al uitgedeeld heeft. Meer dan 10.000.000 stuks beschermingsmateriaal werd verdeeld. Het is van essentieel belang dat de Brusselse hulp- en zorginstellingen in alle veiligheid kunnen blijven verder werken.

Perscontact

pers@iriscare.brussels