Famiris myIriscare Klachten

Al één miljoen mondmaskers verdeeld in de Brusselse zorginstellingen

Op woensdag 8 april verdeelde Iriscare in naam van de GGC en FGC opnieuw mondmaskers en beschermende jassen in de Brusselse zorginstellingen. Die verdeling biedt een eerste steun in de noodsituaties waarmee onze zorginstellingen te kampen hebben. Dankzij een gulle gift van de Delhaize-groep bevatte de levering dit keer niet enkel medisch beschermingsmateriaal, maar ook paaseitjes voor alle bewoners en personeelsleden van onze zorginstellingen.

Voor de 3e week op rij heeft Iriscare voor de GGC (Iriscare en de Diensten van het Verenigd College) en de FGC beschermingsmiddelen verdeeld om de door deze drie administraties erkende of gesubsidieerde instellingen te ondersteunen en het zorgpersoneel zo goed mogelijk tegen het coronavirus te beschermen. In totaal zijn er op woensdag 8 april 280.000 chirurgische maskers, 11.000 FFP2-maskers, 3.000 jassen en 1.500 gezichtsmaskers verstrekt aan gezondheidswerkers. Daarnaast heeft Iriscare ook 40.000 stoffen mondmaskers verdeeld die geproduceerd werden door de mensen van de beschutte werkplaats Travie en talloze andere vrijwilligers.

Zo hebben de GGC en FGC intussen een miljoen mondmaskers verdeeld in de rusthuizen, instellingen voor personen met een handicap (volwassenen en kinderen), psychiatrische verzorgingstehuizen, initiatieven voor beschut wonen, centra voor geestelijke gezondheidszorg, thuishulpdiensten, centra voor gezinsplanning en daklozencentra. Ook de thuiszorg en de verloskundigen werden niet over het hoofd gezien. Deze eerste verdelingen volstaan echter niet om volledig tegemoet te komen aan de vraag in Brussel. Het is dus erg belangrijk dat alle instellingen hierbovenop blijven proberen om zelf maskers en andere beschermingsmiddelen te bestellen bij hun leveranciers of via de federale regering via de volgende link:
https://apps.digital.belgium.be/forms/show_/covid/request/latest?lng=nl

Iriscare, de Diensten van het Verenigd College en de FGC volgen de situatie in de Brusselse gezondheidsinstellingen dagelijks op. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die getroffen is door het coronavirus, maar ook naar alle gezondheidsprofessionals die elke dag in de weer zijn om onze burgers te verzorgen en te helpen. Wij danken hen oprecht voor hun inzet en betrokkenheid bij hun werk en hun bewoners of patiënten. “Wij willen ook de Delhaize Groep bedanken voor zijn gulle gift van 1.400 kilo paaseieren”, stelt Tania Dekens, de leidend ambtenaar van Iriscare. “We zullen deze eieren uitdelen aan onze instellingen en hun bewoners. Ook al gaat het om een klein gebaar, toch hopen we dat dit enige troost kan bieden in deze moeilijke situatie.” Ook groep Delhaize zelf is enthousiast over de samenwerking: “Wij willen de ouderen een hart onder de riem steken met deze paaseitjes. Kwetsbare personen hebben meer dan ooit nood aan dergelijke attenties om het moreel hoog te houden”, klinkt het bij Delhaize Groep.

Meer informatie?

pers@iriscare.brussels