Famiris myIriscare Klachten

Klarafestival komt naar de rusthuizen

Voor het derde jaar op rij houdt het Klarafestival halt in Brusselse instellingen voor de “Klarafestival in de zorg”-tournee. Het doel? Klassieke muziek brengen naar mensen die zich niet meer naar een concertzaal kunnen verplaatsen. In 2023 is het de beurt aan de rusthuizen om te genieten van de livemuziek.

Na een stop in de instellingen voor personen met een handicap en voor geestelijke gezondheidszorg, keert het “Klarafestival in de zorg” terug naar de Brusselse rusthuizen voor zijn tournee in 2023.
Deze derde editie loopt van 2 tot en met 11 mei en vindt plaats in zeven Brusselse rust- en verzorgingstehuizen: Henri Dunant, De Kriekenboomgaard, dagcentrum Audrey Hepburn, Viva Jette, Villa Pilifs, dagcentrum Médori en Eureka.

De bewoners van deze instellingen zullen kunnen genieten van een heerlijk concert van het Woodwork Reed Quintet. Dit jonge ensemble van houtblazers zal een stuk van de jonge componist Michiel De Naegel brengen dat hij componeerde tijdens een verblijf in een van de rust- en verzorgingstehuizen. En wat met de bewoners die willen dansen? Zij kunnen rekenen op een aantal jonge dansers, dankzij een samenwerking met Labolobo, de dansschool PARTS, het Danscentrum Jette en het Conservatorium van Brussel.