Famiris myIriscare Klachten

Iriscare treedt naar buiten met zijn statistiekenportaal

Onlangs lanceerde Iriscare een statistiekenportaal op zijn website. Dat bevat nauwkeurige gegevens over het Brusselse rusthuisaanbod en de bezettingsgraad van de rusthuizen. Dit is nog maar een eerste stap. Later volgen er immers nog andere statistieken, zoals over de kinderbijslag in Brussel.

Wil je meer weten over het rusthuisaanbod in Brussel ? Dat kan nu met het nieuwe statistiekenportaal dat Iriscare op zijn website heeft gezet. De cijfers op de portaalsite geven een beter inzicht in de realiteit van het rusthuisaanbod in Brussel. Je kan er ook mee volgen hoe de bezettingsgraad in de Brusselse rusthuizen evolueert.

Het huidige geografische aanbod

Gebruikers hebben voortaan toegang tot een interactieve tool die het huidige geografische aanbod van erkende bedden of plaatsen in de rusthuissector weergeeft. Die gegevens worden weergegeven per ouderenvoorziening. Daarbij is het mogelijk een onderscheid te maken tussen de verschillende soorten bedden of plaatsen: rusthuisbedden (ROB-bedden), rust- en verzorgingstehuisbedden (RVT-bedden) of plaatsen in centra voor dagverzorging (CDV-plaatsen).

Het aanbod kan ook worden gefilterd per gemeente of rechtsvorm van de voorziening (privé, publiek of vzw).

De bezettingsgraad

Een ander deel van het portaal geeft de bezettingsgraad van de Brusselse rusthuizen weer. Die gegevens kunnen worden gefilterd op trimester, gemeente of rechtsvorm en per soort bed of plaats.
Gebruikers van het portaal hebben ook toegang tot een historiek van de cijfers, zodat ze de evolutie van de bezettingsgraad kunnen volgen.

Een portaal in volle groei

Deze eerste stap vormt slechts het begin voor het statistiekenportaal van Iriscare. Binnenkort komen er nog andere gegevens bij, zoals over de Brusselse kinderbijslag.

Perscontact

pers@iriscare.brussels