Famiris myIriscare Klachten

Doelstelling 2023: elektronische facturatie in rusthuizen

Brusselse rusthuizen, rust- en verzorgingstehuizen en centra voor dagverzorging schakelen in 2023 over op maandelijkse elektronische facturatie. Die wijziging is een echte administratieve vereenvoudiging voor die instellingen.

Facturatie op papier behoort vanaf 1 april 2023 tot het verleden in Brusselse rusthuizen, rust- en verzorgingstehuizen en centra voor dagverzorging. Dat is een belangrijke stap, waartoe Iriscare de aanzet gaf.

Administratieve vereenvoudiging

Momenteel gebeurt de facturatie in die instellingen nog op papier. De omschakeling naar elektronische facturatie is een echte administratieve vereenvoudiging, want op die manier daalt de verwerkingstijd van de facturen (zowel voor zorginstellingen als voor Brusselse verzekeringsinstellingen).

Maar dat is niet het enige pluspunt van de omschakeling naar elektronische facturatie. Het is ook een veiliger proces, het risico op fouten verkleint, de controle van de facturen verloopt automatisch, de reactietijd wordt ingekort en er is, natuurlijk, een reële tijdswinst.

Nieuw gewestelijk platform

Zo’n wijziging gebeurt niet van de ene op de andere dag. De technische fase en de erkenning van de software zijn zojuist voltooid.

Op verzoek van Iriscare is ook een nieuw gewestelijk platform opgericht: IrisCareNet. Dankzij dat nieuwe platform kunnen elektronische gegevens eenvoudig, betrouwbaar en veilig worden uitgewisseld met ziekenfondsen. Brusselse rusthuizen zullen IrisCareNet voor het eerst gebruiken in het kader van de omschakeling naar elektronische facturatie.

Als overheidsinstelling is het voor Iriscare belangrijk om de administratieve stappen voor zijn partners en de sociaal verzekerden te vergemakkelijken en te beperken.

Perscontact

pers@iriscare.brussels