Famiris myIriscare Klachten

Begeleiding en opleidingen: ondersteuning voor het rusthuispersoneel

We vinden het bijzonder belangrijk om onze instellingen te ondersteunen en het welzijn en de ontwikkeling van de personeelsleden te bevorderen. We belichten graag twee initiatieven van Iriscare voor het personeel van rusthuizen (RH’s) en rust- en verzorgingstehuizen (RVT’s).

Bijscholingen

Bepaalde bijscholingen voor personeel van rusthuizen (RH’s) en rust- en verzorgingstehuizen (RVT’s) kunnen tot en met 31 december 2022 worden gesubsidieerd door het sociale fonds voor ouderenzorg (via FeBi).

Begeleiding door een multidisciplinair team

De professionals kunnen hulp krijgen van een multidisciplinair team met zeventien jaar ervaring op gerontologisch gebied. Zo kan werken met ouderen betekenisvoller worden. Alle opleiders zijn in de eerste plaats professionals uit de praktijk. Ze halen hun inspiratie uit de filosofie “ReSanté-Vous“.

In dit post-COVID-19-tijdperk is het absoluut noodzakelijk om het personeel van RH’s/RVT’s te behouden, te verenigen en te begeleiden. De ondersteuning aan professionals in de gerontologie verloopt volgens drie formules:

  • psychologische ondersteuning van het klassieke type, via flexibele individuele gesprekken, gespreksgroepen of intervisies;
  • teamcoaching en -bewustmaking aan de hand van originele media zoals dynamische sofrologie, meditatie, kunsttherapie, uitwisselingen met behulp van foto’s (photolangage) of rollenspelen;
  • bijzonder didactische en interactieve opleidingsmodules. Voor die sessies kunnen externe deskundigen worden uitgenodigd om samenwerking te bevorderen en het personeel en de instellingen meer te verbinden met het Belgische gerontologische netwerk.

Die sessies zijn bedoeld voor en aangepast aan alle functies, met inbegrip van directies, leidinggevenden, begeleiders, zorgverleners en alle sociale of logistieke medewerkers die in contact komen met ouderen.

De inhoud en de formules worden op verzoek aangepast aan de behoeften van elk team en elke instelling (ritme, planning). Onze tussenkomsten gebeuren ter plaatse (hele of halve dag, minstens twee uur). Afhankelijk van de gekozen formule varieert de prijs tussen 200 en 1.000 euro inclusief btw. Die bijscholingen komen tot eind 2022 in aanmerking voor subsidies van FeBi (FeBi: subsidieprojecten).

Contactgegevens

Nathalie de Wouters d’Oplinter – Opleidster en psychologe in gerontologie
0486 11 09 96
nathalie.dewouters@resantevous.be