Famiris myIriscare Klachten

Iriscare huldigt het Brusselse netwerk van coördinerend en raadgevend artsen in

Iriscare huldigde op 23 juni, in aanwezigheid van minister Alain Maron, officieel het Brusselse netwerk van coördinerend en raadgevend artsen (CRA’s) in.

Door de coronaviruscrisis kreeg een Brussels netwerk van coördinerend en raadgevend artsen (CRA’s) vorm. Dat werd officieel ingehuldigd op 23 juni 2022, in aanwezigheid van minister Alain Maron.

De pandemie maakte duidelijk hoe cruciaal de rol is van de coördinerend en raadgevend artsen (CRA’s) in de Brusselse rust- en verzorgingstehuizen en van de referentieartsen in de rusthuizen. De nauwe banden tussen Iriscare en die artsen vormden zich in 2020. Die vruchtbare samenwerking was een van de succesfactoren om de verschillende fases van de pandemie in de instellingen te controleren. Het netwerk van Brusselse CRA’s droeg al in grote mate bij tot het welzijn en de gezondheid van de bewoners in onze bicommunautaire rusthuizen en zal dat blijven doen.

Voor Alain Maron, Brussels minister van Volksgezondheid: “Het was essentieel om op dit gebied lessen te trekken uit de corona-pandemie. De CRA’s doen geweldig werk, maar het was nodig om onze samenwerking te structureren. Dit netwerk zal de relaties tussen de CRA’s versterken en zo een belangrijk kanaal worden voor overleg tussen de CRA’s, Iriscare en het kabinet.”

In de toekomst zullen, met de steun van Iriscare, opleidingsavonden worden aangeboden. Die zullen door en voor het netwerk van CRA’s worden georganiseerd en de gelegenheid bieden om actuele thema’s te bespreken met de betrokken actoren.

Perscontact

pers@iriscare.brussels