Famiris myIriscare Klachten

BuurtPensioen – Pens(i)onsQuartier wordt Accolage

De burenhulpnetwerken van BuurtPensioen – Pens(i)onsQuartier zetten een nieuwe belangrijke stap als onafhankelijke, en officieel tweetalige organisatie. Op 2 juni 2022 is de Brusselse vzw officieel van naam veranderd. Het BuurtPensioen – Pens(i)onsQuartier is officieel de vzw Accolage geworden.

In aanwezigheid van deelnemers, partnerorganisaties, Iriscare en de woordvoerder van de Minister van Volksgezondheid Maron, werden de nieuwe naam en look & feel officieel voorgesteld op donderdag 2 juni tijdens een groot lanceringsfeest in de tuinen van het Grand-Hospice. Reuzenspelen, een hapje en drankje, muzikale omkadering en andere animaties op het feest luidde het nieuwe begin in. In deze feestelijke setting konden de deelnemers en partners uit de verschillende Brusselse wijken elkaar ontmoeten en hun contacten versterken.

BuurtPensioen-Pens(i)onsQuartier ontstond in 2013 als pilootproject van het Kenniscentrum Welzijn Wonen Zorg, om het potentieel van informele hulp te benutten en een oplossing te bieden voor de grote eenzaamheid en het isolement onder ouderen. Over de jaren heen is het project uitgegroeid tot een volwaardige vzw, met lokale urenhulpnetwerken in verschillende Brusselse wijken verspreid over meerdere gemeenten (Brussel-Stad, Jette, Molenbeek, Elsene, …). Tot op heden telt BuurtPensioen – Pens(i)onsQuartier meer dan 600 buren in 9 buurten in Brussel die elkaar helpen met kleine, dagdagelijkse hulpverzoeken: bezoekjes, boodschappen doen, digitale hulp, vervoer, enz.