Famiris myIriscare Klachten

293 instellingen kopen hun persoonlijke beschermingsmiddelen via de eCat

Iriscare lanceerde begin 2021 de eCat. Via deze overheidsopdrachtencentrale kunnen de zorginstellingen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest rechtstreeks bij de leveranciers de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen aankopen tegen een zo voordelig mogelijke prijs en van hoge kwaliteit. De cijfers voor het eerste jaar zijn zeer positief. In totaal sloten 293 instellingen of diensten zich in deze periode aan bij de eCat en werden 338 bestellingen geplaatst.

Een jaar na de lancering van de eCat, de overheidsopdrachtencentrale voor de aankoop van persoonlijke beschermingsmiddelen, is het tijd voor een evaluatie. Op 31 december 2021 waren er:

  • 293 instellingen of diensten aangesloten bij de eCat;
  • 338 bestellingen geplaatst voor een totaal van 775.701,68 euro;
  • Handschoenen worden het vaakst besteld (54% van de verkoop), gevolgd door wegwerpschorten (19,10%) en chirurgische maskers (10,80%). Er werden 783.000 handschoenen (in alle maten), 360.000 chirurgische maskers en 15.840 wegwerpschorten gekocht.

Progressieve ontwikkeling

Het gamma producten is in de loop der maanden gegroeid. Vanaf januari 2021 was een reeks producten zoals handschoenen, schorten en haarnetjes beschikbaar. Vervolgens konden via eCat ook chirurgische en FFP2-maskers (vanaf maart 2021), gelaatsschermen (vanaf mei 2021) en overschoenen (vanaf juni 2021) worden aangekocht.

Ook de toegankelijkheid van de eCat is geleidelijk verbeterd. Het platform was eerst toegankelijk voor Brusselse zorginstellingen en is beschikbaar gesteld aan diensten uit de sociale, culturele, sport- of evenementensector die erkend zijn door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Iriscare, de Diensten van het Verenigd College, de FGC of de VGC. Diensten die erkend zijn door de Vlaamse Gemeenschap en de Federatie Wallonië-Brussel en die actief zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen zich ook inschrijven.

Een nominatie voor de Publica Awards

Uit een tevredenheidsonderzoek van Iriscare blijkt dat eCat-klanten over het algemeen tevreden zijn over de centrale, met name wat betreft de vermindering van administratieve lasten voor de kopers en het gebruiksgemak van de onlinecatalogus.

Tegelijkertijd is de eCat ook genomineerd voor de Publica Awards 2021 in de categorie “Corporate Responsibility”. Die bekronen de beste projecten in de overheidssector. De aankoopcentrale eCat komt in aanmerking dankzij zijn toegevoegde waarde en zijn invloed op de Brusselse gezondheidszorg. Je kan stemmen tot en met 17 maart 2022.

 

Perscontact

pers@iriscare.brussels