Famiris myIriscare Klachten

Iriscare lanceert nieuwe oproep tot vrijwilligers voor rusthuizen

Door de snelle verspreiding van de omikronvariant en het hoge absenteïsme (door quarantaine of isolatie) onder het personeel in de rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen, lanceert Iriscare, op vrijdag 7 januari, een oproep tot vrijwilligers om de continuïteit en kwaliteit van de diensten aan de bewoners te garanderen.

Deze nieuwe oproep tot vrijwilligers is bedoeld om te voorkomen dat die instellingen onderbemand raken en om zo de continuïteit en kwaliteit van de diensten aan de bewoners te waarborgen. De vrijwilligers zullen worden opgeroepen op basis van hun profiel (al dan niet gezondheidsprofessionals) en de behoeften van de Brusselse rusthuizen.

Hoe schrijf ik me in als vrijwilliger?

Iedereen die wil meewerken aan deze solidaire burgeractie kan zich inschrijven via een formulier op de website van Iriscare. De hulp van vrijwilligers is zeer waardevol voor de instellingen, ongeacht hun diploma of beroepservaring. Het kan gaan om medische zorg, logistieke hulp of gewoon mensen gezelschap houden. Alle competenties en beschikbaarheden, hoe beperkt ook, zijn welkom.

Vrijwilligers die gevraagd worden concrete hulp te bieden, zullen gedekt zijn door een verzekering en de juiste beschermingsmiddelen krijgen van het rusthuis waarin ze werken.

Een echte golf van solidariteit

Dit is de derde oproep tot vrijwilligers die Iriscare sinds het begin van de gezondheidscrisis lanceert. Die oproepen werden altijd beantwoord en brachten een echte golf van solidariteit op gang. Bij de laatste oproep tot vrijwilligers registreerde Iriscare bijna 1.000 inschrijvingen. Zo konden de behoeften van de Brusselse instellingen gedekt worden. Begin 2021 werden 130 vrijwilligers naar 34 instellingen gestuurd.

Iriscare hoopt dat burgers opnieuw zullen reageren en dankt alle vrijwilligers voor hun inzet en beschikbaarheid.

 

 

 

Perscontact

pers@iriscare.brussels