Famiris myIriscare Klachten

277 instellingen kopen hun persoonlijke beschermingsmiddelen via de eCat

Iriscare lanceerde begin 2021 de eCat. Via deze overheidsopdrachtencentrale kunnen de zorginstellingen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest rechtstreeks bij de leveranciers de nodige kwaliteitsvolle persoonlijke beschermingsmiddelen aankopen tegen een zo voordelig mogelijke prijs en van hoge kwaliteit. De cijfers van de eerste helft van 2021 zijn zeer positief. In totaal sloten 277 instellingen of diensten zich in deze periode aan bij de eCat en werden 127 bestellingen geplaatst.

Een paar maanden na de lancering van de eCat, de overheidsopdrachtencentrale voor de aankoop van persoonlijke beschermingsmiddelen, is het tijd voor een eerste evaluatie. De cijfers van de eerste helft van 2021 zijn gunstig:

  • 277 instellingen of diensten zijn ingeschreven in de eCat;
  • er werden 127 bestellingen geplaatst; samen goed voor 172.163,20 euro;
  • handschoenen worden het vaakst besteld (60% van de verkoop), gevolgd door chirurgische maskers (17%) en wegwerpschorten (13%). Er werden 783.000 handschoenen (in alle maten), 360.000 chirurgische maskers en 15.840 wegwerpschorten gekocht.

De eCat is geleidelijk gegroeid sinds de lancering begin 2021. Het platform was eerst toegankelijk voor Brusselse zorginstellingen en werd daarna uitgebreid naar diensten uit de sociale, culturele, sport- of evenementensector die erkend zijn door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Iriscare, de Diensten van het Verenigd College, de FGC of de VGC. Diensten die erkend zijn door de Vlaamse Gemeenschap en de Federatie Wallonië-Brussel en die actief zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen zich ook inschrijven.

Er staan nog plannen op stapel. De eCat kan nog uitbreiden. Zo treedt er een cascadesysteem in werking in juli 2021. Dat geeft de klanten toegang tot verschillende leveranciers. Als de eerste de bestelling niet kan uitvoeren, wordt de klant automatisch doorverwezen naar de tweede leverancier, enzovoort. Et ainsi de suite. Verder zal er een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd worden in oktober 2021. Tot slot zullen er eventueel nieuwe producten toegevoegd worden aan de eCat, afhankelijk van het advies van het deskundigenpanel.

 

Perscontact

pers@iriscare.brussels