Famiris myIriscare Klachten

Iriscare werkt samen met Klarafestival om zijn bewoners op een muzikaal moment te trakteren

Dit jaar vindt Klarafestival helemaal online plaats van 13 tot en met 22 maart 2021 op verschillende culturele locaties in Brussel. Door de gezondheidscrisis moest Klarafestival op zoek naar alternatieve manieren van muziekbeleving voor haar editie in 2021. Die gelegenheid werd aangegrepen om twee concerten op te nemen in de tuin van Brusselse rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen. Iriscare en Klarafestival zijn trots op die eerste samenwerking.

Klarafestival is een van de grootste festivals voor klassieke muziek in België. Elk jaar in maart geven grote muzikanten met internationale faam het beste van zichzelf in zowel Brussel, Antwerpen als Brugge. De huidige gezondheidscrisis dwingt de culturele sector buitengewoon creatief te zijn om de band met zijn publiek te bewaren. Bert Colijs van Klarafestival verduidelijkt: “De rusthuizen doorstonden het afgelopen jaar moeilijke momenten. Klarafestival wil de bewoners van de rusthuizen ondersteunen door ook aan hen een boodschap van hoop en troost te bieden.”

Veel bewoners van de Brusselse rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen vinden het jammer dat ze geen toegang meer hebben tot culturele activiteiten. In samenwerking met Klarafestival zorgde Iriscare ervoor dat twee concerten werden opgenomen die tijdens het online festival beschikbaar zijn via de website van Klarafestival.

De tuinen van twee Brusselse voorzieningen veranderden enkele uren in een podium voor meerdere ensembles van jonge muzikanten. Die twee concerten zullen in onze verschillende rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen worden uitgezonden.

Dat muzikale moment is een ware verademing voor de bewoners. Tania Dekens, de leidend ambtenaar van Iriscare, deelt haar enthousiasme met ons: “We vinden het geweldig om hieraan mee te werken! We hopen dat dit wat troost kan bieden in deze moeilijke periode. Dankzij zijn expertise en kennis van het terrein kon Iriscare garanderen dat deze activiteit plaatshad met respect voor de geldende gezondheidsmaatregelen.”

 

Contact

pers@iriscare.brussels