Famiris myIriscare Klachten

Iriscare verdeelde bijna 885.000 maskers aan de Brusselse rusthuizen

Sinds het begin van de gezondheidscrisis verdeelt Iriscare regelmatig materiaal om de Brusselse diensten en instellingen te ondersteunen. Tussen 29 september en 6 oktober werd een strategische voorraad voor een maand verdeeld aan de Brusselse rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen.

Op verzoek van de Brusselse regering organiseerde Iriscare een nieuwe verdeling van beschermingsmiddelen voor de Brusselse rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen, zodat ze een bijkomende strategische voorraad voor een maand konden aanleggen. Iriscare stelde 99 pallets samen, die onze gemeentelijke partners vervolgens ophaalden om ze in de Brusselse instellingen te verdelen. Volgens de minister van Volksgezonheid Alain Maron is het van essentieel belang om de rust- en verzorgingstehuizen te blijven voorzien van beschermingsmateriaal zodat ze meer dan een maand aan strategische voorraad hebben. Dit moet hen in staat stellen om te anticiperen op toekomstige situaties.

In totaal leverde Iriscare:

  • 841.900 chirurgische maskers
  • 40.260 KN95-maskers
  • 234.100 overschoenen
  • 84.700 haarnetjes
  • 37.517 gelaatsschermen
  • 78.210 wegwerpschorten
  • 321.700 handschoenen (maat S)
  • 70.200 handschoenen (maat M)
  • 181.300 handschoenen (maat XL)

Iriscare wacht nog op leveringen van handschoenen. Zodra Iriscare die nieuwe handschoenen heeft, zal het ze verdelen, zodat elke instelling een volledige maandvoorraad kan aanleggen.