Famiris myIriscare Klachten

Iriscare blijft beschermingsmateriaal verdelen in de Brusselse zorginstellingen

Op woensdag 20 mei verdeelde Iriscare in naam van de GGC en FGC opnieuw beschermingsmateriaal in de Brusselse zorginstellingen. Zo ondersteunt Iriscare de zorginstellingen en het zorgpersoneel.

Sinds eind maart verdeelt Iriscare voor de GGC (Iriscare en de Diensten van het Verenigd College) en de FGC beschermingsmiddelen om de door deze drie administraties erkende of gesubsidieerde instellingen te ondersteunen en het zorgpersoneel zo goed mogelijk tegen het coronavirus te beschermen. Bij deze willen wij onze partners op het niveau van de gemeenten bedanken die elke week trouw de verdeling doen.

Materiaal

In totaal zijn er op woensdag 20 mei:

  • 2 632 564 chirurgische maskers,
  • 75 430 FFP2-maskers,
  • 135 953 stoffen mondmaskers
  • 68 833 jassen,
  • 30 878 gezichtsmaskers,
  • 726 525 paar handschoenen,
  • 1 491 liter handgel verdeeld.

Dit materiaal is verdeeld in de rusthuizen, instellingen voor personen met een handicap (volwassenen en kinderen), psychiatrische verzorgingstehuizen, initiatieven voor beschut wonen, centra voor geestelijke gezondheidszorg, thuishulpdiensten, centra voor gezinsplanning en daklozencentra. Iriscare zal verder beschermingsmateriaal naar de zorginstellingen en -diensten verdelen in de maand juni. Iriscare staat zo deze diensten bij om veilig verder te werken. Het is wel belangrijk dat alle instellingen en diensten blijven proberen om zelf maskers en andere beschermingsmiddelen te bestellen bij hun leveranciers.

Meer informatie?

pers@iriscare.brussels