Famiris

Kinderbijslag niet gekoppeld aan aanwezigheid kinderen op school

Sinds enkele dagen doen er geruchten de ronde dat de kinderbijslag niet uitbetaald zou worden aan ouders van wie de kinderen niet naar school terugkeren. Die informatie klopt niet. De uitkering van de kinderbijslag is niet gekoppeld aan de aanwezigheid van de kinderen op school.

Tijdens deze crisisperiode ontstaan de wildste geruchten. Jammer genoeg verspreidt dit soort ‘fake news’ zich te snel en te makkelijk. Zo werd een artikel met als titel “Les parents dont les élèves ne retournent pas à l’école perdront les allocations familiales” (vertaald: “Ouders van wie de kinderen niet naar school terugkeren verliezen hun kinderbijslag”) meer dan 50.000 keer gedeeld.

Daarom is het van het grootste belang het volgende te onthouden:

  • Tot 31 augustus van het jaar waarin het kind 18 jaar wordt, wordt er niet gecontroleerd of het naar school gaat.
  • In sommige gevallen kan naar school gaan vanaf de achttiende verjaardag een criterium worden om kinderbijslag te krijgen. In het licht van deze ongeziene situatie naar aanleiding van de gezondheidscrisis, zult u echter geen kindergeld verliezen als uw kinderen door de crisis geen lessen kunnen volgen. De uitbetaling van kinderbijslag door de Brusselse kinderbijslagfondsen blijft dus gewaarborgd. Deze maatregel blijft van toepassing zolang de (zowel Nederlandstalige als Franstalige) scholen niet volledig terug geopend zijn en zolang niet alle leerlingen terug naar school kunnen.

Iriscare heeft als hoofddoel om gezinnen de best mogelijke begeleiding te bieden, door ervoor te zorgen dat ouders en hun kinderen niet onrechtstreeks de dupe worden van deze crisis.

Meer informatie?

pers@iriscare.brussels