Famiris myIriscare Klachten

GGC en FGC hebben deze woensdag 375.000 mondmaskers verdeeld

Deze woensdag verdeelden de GGC en FGC maar liefst 375.000 mondmaskers. Die verdeling biedt een eerste steun in de noodsituaties waarmee onze instellingen te kampen hebben.

De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (Iriscare en de Diensten van het Verenigd College) en de Franse Gemeenschapscommissie hebben op woensdag 1 april 375.000 chirurgische mondmaskers verdeeld. Dit om de door deze drie administraties erkende of gesubsidieerde instellingen te ondersteunen en de werknemers uit de sector toe te laten zich zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus.

Ter herinnering: de GGC en FGC hebben vorige week al 400.000 maskers afgeleverd.  In totaal werden er 775.000 chirurgische maskers verdeeld aan de COCOM- en COCOF-instellingen. Veel sectoren hebben hiervan kunnen profiteren. Met name woonzorgcentra, instellingen voor personen met een handicap (volwassenen en kinderen), psychiatrische verzorgingstehuizen en initiatieven voor beschut wonen, centra voor geestelijke gezondheidszorg, thuishulp, centra voor gezinsplanning en daklozencentra werden voorzien van maskers, maar ook de sector van de thuiszorg en de vroedvrouwen. Onze GGC-woonzorgcentra die residenten of personeelsleden hebben die het COVID-19 virus hebben, werden tevens voor de tweede maal bevoorraad met 50 KN95-maskers elk. De 2 Vlaamse woonzorgcentra die zich in dezelfde situatie bevinden, werden ook bevoorraad.

Deze eerste verdelingen volstaan echter niet om volledig tegemoet te komen aan de vraag in Brussel. Het is dus erg belangrijk dat alle instellingen blijven proberen om maskers en ander materiaal te bestellen bij hun leveranciers of via de federale overheid via deze link.

Iriscare, de diensten van het Verenigd College en de COCOF zijn zich bewust van de omvang van uw werk en de moeilijkheden die u dagelijks ondervindt. Gezien de uitzonderlijke situatie waarmee we te maken hebben, is het essentieel dat iedereen zijn rol blijft uitvoeren. Samen kunnen we door deze crisis komen. Onze gedachten gaan uit naar alle families die door het coronavirus worden getroffen, maar ook naar alle medewerkers uit de gezondheidszorg die dagelijks voor onze medeburgers zorgen en hen helpen. Wij willen u oprecht bedanken voor uw inzet en betrokkenheid bij uw werk en bij uw begunstigden.

De COCOM en COCOF blijven aandachtig voor de situatie van iedereen die de strijd aanbindt met het coronavirus en, in het bijzonder, de eerstelijnsactoren. Alles wordt in het werk gesteld om de Brusselse gezondheidswerkers de best mogelijke ondersteuning te bieden.

Contact

pers@iriscare.brussels