Famiris myIriscare Klachten

GGC en FGC hebben deze donderdag 220.000 mondmaskers verdeeld

Deze donderdag verdeelden de GGC en FGC maar liefst 220.000 mondmaskers. Die verdeling biedt een eerste steun in de noodsituaties waarmee onze instellingen te kampen hebben.

De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (Iriscare en de Diensten van het Verenigd College) en de Franse Gemeenschapscommissie hebben op donderdag 26 maart 220.000 chirurgische mondmaskers verdeeld. Dit om de door deze drie administraties erkende of gesubsidieerde instellingen te ondersteunen en de werknemers uit de sector toe te laten zich zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus.

Ter herinnering: de GGC en FGC ontvingen vorig weekend een bestelling van 400.000 mondmaskers uit China. Op maandag vond een eerste verdeling plaats. Volgende sectoren kregen vandaag opnieuw of voor de eerste keer maskers. Met name woonzorgcentra, instellingen voor personen met het handicap (volwassenen-kinderen), psychiatrische verzorgingstehuizen en initiatieven beschut wonen, centra voor geestelijke gezondheidszorg, thuishulp, gezinsplanning en daklozencentra kwamen daarbij aan bod, maar ook de sector van de thuiszorg en de vroedvrouwen. 380.000 chirurgische maskers zijn dus verdeeld deze week.

Deze eerste verdelingen volstaan echter niet om volledig tegemoet te komen aan de vraag in Brussel. Het is dus erg belangrijk dat alle instellingen blijven proberen om maskers te bestellen bij hun leveranciers. De regering staat paraat om ze te ondersteunen in geval van nood.
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest blijft aandachtig voor de situatie van iedereen die de strijd aanbindt met het coronavirus en, in het bijzonder, de eerstelijnsactoren. Iriscare, de Diensten van het Verenigd College en de FGC blijven alles in het werk stellen om de Brusselse gezondheidswerkers de best mogelijke ondersteuning te bieden.

 

Contact

pers@iriscare.brussels