Famiris myIriscare Klachten

Verpleegkundigen zijn het kloppende hart van Iriscare

Dokters, psychologen, ergotherapeuten, enz. Vele zorgverleners sloten zich aan bij onze diensten, onder wie ook verschillende verpleegkundigen. Dankzij hun expertise kan Iriscare elke dag opnieuw zijn opdrachten uitvoeren.

Elke dag werken gezondheidsprofessionals bij Iriscare in de teams van het Centrum voor Evaluatie van de Autonomie en de Handicap en bij de medische/paramedische cel. Het gaat om artsen, psychologen, logopedisten, ergotherapeuten en natuurlijk ook verpleegkundigen.

Anaïs Rowier en Coralie Chan maken deel uit van dit netwerk van professionals dat Iriscare vormt. Zij hebben ervoor gekozen hun ervaring te delen met de medische/paramedische cel van de instelling. “Ik werkte al zes jaar als verpleegkundige op het terrein en wilde mijn professionele visie en ontwikkeling uitbreiden,” zegt Anaïs Rowier, de gewestelijke hoofdverpleegkundige. “Ik werkte op het niveau van de patiënt en wilde graag overgaan naar een algemener niveau, maar zonder de impact op het terrein te verliezen. Mijn huidige functie bij Iriscare voldoet zeker aan die verwachting.” Coralie Chan, de adjunct-gewestelijke hoofdverpleegkundige, beaamt dat: “Ik ben gehecht aan Brussel en was dan ook erg gemotiveerd om deel uit te maken van de gezondheidszorg in het gewest. Dankzij mijn functie ben ik betrokken bij de coördinatie van verschillende gezondheidszorginstellingen. Dat is bijzonder interessant. Iriscare heeft me een vernieuwende functie en een mooie kans geboden.

Iriscare wil zijn instellingen optimaal ondersteunen. Daarom doet de instelling er alles aan om zo goed mogelijk te beantwoorden aan de werkelijke situatie op het terrein. In die context en door de behoeften die de gezondheidscrisis met zich meebracht, werd de nieuwe medische/paramedische cel op 1 september 2020 opgericht. “Een administratie die zorginstellingen erkent, moet absoluut medewerkers hebben die het terrein kennen. Mensen die er al gewerkt hebben, spreken immers dezelfde taal als de actoren op het terrein en begrijpen de problemen waarmee ze geconfronteerd worden,” legt Anaïs Rowier uit. “Dat draagt ook bij tot de vertrouwensrelatie met de professionals op het terrein en geeft hen het gevoel dat ze gehoord worden.”

Iriscare is op de hoogte van de werklast en moeilijkheden waarmee zijn instellingen dagelijks te maken krijgen. Het is dus belangrijk om de Brusselse bijstand- en gezondheidsprofessionals zo goed mogelijk te ondersteunen. “Gezondheidsprofessionals in dienst hebben, geeft de administratie echt legitimiteit. Als professionals in instellingen me vertellen over hun moeilijkheden en behoeften, begrijp ik hen volledig. Dat betekent veel voor hen,” bevestigt Coralie Chan. “Ik voel me nuttig in mijn job bij Iriscare. Ik heb het gevoel dat ik echt een verschil kan maken dankzij mijn ervaring en achtergrond als zorgverlener.