Famiris myIriscare Klachten

Inhuldiging van het nieuwe initiatief voor beschut wonen voor moeder en kind

Eind 2021 opende het nieuwe initiatief voor beschut wonen voor moeder en kind “La Lisière” in Ukkel. Iriscare was op 31 maart 2022 aanwezig ter gelegenheid van de officiële inhuldiging.

Op 31 maart 2022 werd een nieuw initiatief voor beschut wonen (IBW) voor moeder en kind officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Iriscare, dat instaat voor de financiering van de bicommunautaire IBW’s in Brussel.

Het IBW La Lisière opende midden december 2021 de deuren en ontvangt er mama’s samen met hun baby’s. Dankzij dit initiatief kunnen moeders, nadat hun psychiatrische problemen gestabiliseerd zijn, niet alleen de tijd nemen om een relatie met hun kind op te bouwen, maar ook om een sociaal netwerk te creëren (kinderdagverblijf, opleiding, woning, enz.). Hoewel het IBW momenteel drie moeders met hun baby’s huisvest, is er plaats voor 5 mama’s.

Het doel van deze structuur is om gedurende gemiddeld 6 maanden tot 2 jaar een echte begeleiding naar autonomie aan te bieden.