Famiris

Mondmaskers voor verloskundigen en thuiszorg in Brussel

Maandag konden de Brusselse administraties 400.000 chirurgische mondmaskers verdelen aan gezondheidswerkers, zoals die uit de thuiszorgsector en verloskundigen.

De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (Iriscare en de Diensten van het Verenigd College) en de Franse Gemeenschapscommissie zijn begonnen met de verdeling van 400.000 chirurgische mondmaskers. Die zullen het mogelijk maken de door deze drie administraties gesubsidieerde en erkende instellingen te ondersteunen. Met deze voorraad kunnen we instellingen zoals rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen helpen, maar niet alleen die instellingen. In het licht van de terechte bezorgdheid van de thuiszorgsector en de verloskundigen, is het immers belangrijk ook hen gerust te stellen. Gisteren werden 160.000 chirurgische mondmaskers verdeeld naar 329 punten in Brussel. 63.350 ervan werden bezorgd aan de 5 Coördinatiecentra van de thuisverpleging van de Franse Gemeenschapscommissie in Brussel, het Huis voor Gezondheid voor de Nederlandstaligen en aan de Federatie van de Wijkgezondheidscentra die verder verdelen naar meer dan 1000 thuisverpleegkundigen en vroedvrouwen. Dit is een eerste aanzet om de noodsituatie in deze beroepen, die de eerste lijn vormen in de strijd tegen het coronavirus, te proberen verhelpen.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest blijft aandachtig voor de situatie van iedereen die de strijd aanbindt met het coronavirus en, in het bijzonder, de eerstelijnsactoren. Iriscare, de Diensten van het Verenigd College en de Franse Gemeenschapscommissie blijven onophoudelijk hun best doen om de Brusselse gezondheidswerkers zo goed mogelijk te ondersteunen.